Zoete bataat, wortel en linzensoep

Nodig voor 4 personen:

Olie naar keus om in de bakken
1 grote ui
2 zoete bataten
4 wortels
4 takjes verse tijm of een theelepel gedroogde tijm
1 cup/ 250ml gewassen rode linzen
1 liter water
Zout & peper naar smaak

Aubergine & boerenkool topping
2 kipfilet, niet nodig maar kan wel erg lekker zijn.
olie naar keus
1 aubergine in kleine blokjes gesneden
4-5 boerenkoolbladeren fijngesneden
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel gemalen komijn
Zout & peper naar smaak

Download dit recept in.pdf
 

Een echt heerlijke en verrassende winterse soep, vol en rijk genoeg als maaltijdsoep.

Verwarm de pan met olie erin en fruit hierin de ui aan. Voeg hieraan de zoete bataat, wortels en tijm toe. Bak al roerend voor een minuut.
Voeg de linzen, water, peper & zout toe en laat dit smoren voor 20-25 minuten, totdat de groeten en linzen gaar zijn(zacht).

Mocht je de kipfilet erbij lekker vinden, bak dan de kipfilets in een koekenpan goudbruin.

Maak ondertussen de topping.
Verwarm de olie in een grote pan en voeg hieraan de ingrediënten toe. Bak al roerend de groenten zacht( 0-15 minuten).

Pureer de soep en dien op met de topping en eventueel de kipfilet in grove stukjes.

En soep smaakt natuurlijk altijd lekker met een stuk grof brood van ons Vlaamsch broodhuys.

Biertip: drink hierbij een lekker fris ongefilterd biertje van La Trappe.