Zalm en Croute

Nodig voor 2 personen:

400g zalmfilet
5 g verse basilicum
2/3 g verse dille
30 g ongezouten boter rasp van 1 citroen
1 tl grove mosterd bloem, om te bestrooien 250g bladerdeeg
1 ei
zout & peper

Voor de aardappelen
325g aardappelen
5 g verse basilicum 2/3 g verse dille

Voor de broccoli
250g broccoli
1 teentje knoflook

Download recept in.pdf

Heerlijk recept, zalm en croute van Gordon Ramsey.

Laat de boter op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 200°C.
Besprenkel een schoon aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit met de zalm als richtlijn.
(Alsof je hem in moet pakken in cadeaupapier)
Knip de dille en de basilicum. Rasp de citroen en gooi alles bij de zachte boter.
Breng op smaak met zout en peper.
Dep de zalmfiles droog en strooi er wat zout en peper over heen.
Smeer op de ene file de mosterd en op de andere het botermengsel. klap de files op elkaar zodat de smeersels ertussenin zitten de het pakket aan beide kanten even dik is. Leg hem op het deeg.
Klop 1 ei los met een vork. Smeer een beetje over het deeg (niet te veel).
Strooi wat zout en peper eroverheen.
Vouw het deeg dicht alsof het een cadeautje is en draai hem om, zodat de naad onder zit.
Snij het deeg kruislings in (niet erdoorheen snijden). Smeer hem in met ei en bestrooi met zout en peper. Bak de zalm 25 minuten in een grote ingevette ovenschaal. (Als de korst te snel kleurt,
doe je er aluminium overheen)
Was de aardappelen en kook ze ca. 13 minuten. Giet af,
mix met kruiden en breng op smaak met zout en peper
Snij de broccoli in roosjes. Kook 3 minuten, giet af en sauteĢ in een droge pan voor 1 minuut.
Doe er een geperst teentje knoflook bij en breng op smaak met zout en peper.

Drink hierbij een heerlijke rode en volle Zweigeld van Hans Diwald