Wortel en sinaasappelsoep

Nodig voor 4 personen:

2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, fijn gesneden
2 uien, fijn gesneden
6-8 wortelen geraspt
1 stuk verse gember geraspt
2 grote sinaasappels, rasp en sap
700ml groentebouillon
peper & zout uit de molen
Verse tijm ter garnering

Download recept in.pdf

Heerlijke zoete en warme soep, de gember en knoflook maken deze soep helemaal af!

Verwarm de olie in een pan en glaceer hier de ui en knoflook in. Voeg hier de wortels en gember aan toe en roerbak om en om voor een paar minuten.
Voeg vervolgens de bouillon en sinaasappelsap toe en kook voor zo’n 15 minuten.
Pureer vervolgens met een staafmixer en voer de rasp, peper & zout toe.
Laat dit nog een paar minuten pruttelen en dien op.

Drink hierbij een volle rode Chianti Cedro uit de Toscane.