Witlof roomsoep met achterham

Nodig voor 4 personen:

1 liter groente of kippenbouillon
750 gram in stukken gesneden witlof
1 in dunne ringen gesneden prei
1 fijngehakte ui
1 geplet knoflookteentje
1 laurierblad
peper en zout
mespunt nootmuskaat
1 eetlepel boter
1 stronk witlof in dunne reepjes gesneden
150 gram achterham in reepjes gesneden
1 eidooier
1 dl room

Download recept in.pdf

Awel, `Nen Belgisch recept, heerlijk als voorgerecht, wij hebben er stiekem alleen wat
achterham aan toegevoegd :) geeft net dat beetje rokerige smaakje, je mag de achterham
ook achterwege laten!

Bereidingswijze:
Giet de bouillon in een pan en voeg er de witlof, prei, ui, knoflook en de
laurier aan toe. Kruid met zout peper en nootmuskaat.
Breng dit aan de kook en laat het 30 minuten op een matige warmtebron
koken.
Smelt de boter in een pan en bakt daarin de reepjes witlof en achterham
zachtjes gedurende 10 minuten. Zet dit opzij. Verwijder het laurierblaadje en
(mix) pureer de soep.
Verwarm het daarna nog even.
Meng de eierdooier met de room, haal de soep van het vuur en meng het ei
en roommengsel er doorheen.

Onze Menade Sauvignon blanc is natuurlijk heel lekker hierbij, eet smakelijk!