Watermeloen ijs

Nodig voor 4 personen:

1 watermeloen of 2 kleine
2 deciliter muscaatwijn
75 gram suiker
2 takjes munt
kaneelpoeder

Download recept in.pdf

 

Heerlijk zomers recept!

Bereiding:

Snijd de meloen in vieren en verwijder de meeste pitjes. Pureer in een keukenmachine het vruchtvlees. Los de suiker op in 3/4 deciliter kokend water. Meng de suikersiroop door de meloen. Knip de muntblaadjes erboven fijn en schep het erdoor. Schenk dit meloenmengsel in een diepvriesdoos. Bevries het in ca. 4 uur. Schep na ca. 1,5 uur het meloenmengsel om. Maak hierbij de ijskristallen van de wand los. Herhaal dit na 2,5 uur en 3,5 uur. Haal het ijs voor het serveren ca. 15 minuten van tevoren uit de diepvries en zet het in de koelkast. Verdeel het ijs over vier hoge ijscoupes. Schenk hierover de gekoelde muskaatwijn. Bestuif het licht met kaneelpoeder. Serveer het met een rietje en een lange lepel.

Smullen maar!