Waterkers stamppot met lamsmerguez worstjes

Nodig voor 4 personen:

1,5 kg aardappelen, gekookt
2 zakje waterkers (Cresson)
2 dl warme room en/of melk
boter
snufje komijn
peper en zout
Lamsmerguez voor 4 personen

Download recept in.pdf

Een heerlijk stamppotje. Serveer hier eens een glaasje Dragora tinto bij,
en voor de kids een glaasje Belvoir Elderflower cordial!

Bereiding:

Schil, was en kook de aardappelen.
Braad de worstjes in wat olijfolie met boter totdat ze gaar zijn (dus
tot ze een lekker korstje hebben en niet meer roze zijn vanbinnen). Snijd
ondertussen de waterkers klein en bak die heel even in wat boter met zout
en peper. Stamp de nog warme aardappelen en roer de waterkers erdoor.
Voeg de warme room en/of melk toe en eventueel zout, peper en komijn.
Roer er nog een beetje boter of olijfolie door. Inmiddels zijn de worstjes gaar.
Haal ze uit de pan, voeg wat water toe aan het bakvet en roer dat los om er
jus van te maken. Verdeel de stamppot over 4 borden, snij de worstjes in
stukjes en serveer bovenop het waterkers stampotje, maak het geheel af met
een lepel heerlijke jus!

Eet smakelijk!