Waterkers stamppot met chipolata worstjes

Benodigdheden voor 4 personen:

1,5 kg aardappelen, gekookt
2 zakje waterkers (Cresson)
2 dl warme room en/of melk boter
Snufje komijn
Peper en zout
Chipolataworstjes voor 4 personen

Download recept.pdf

Heerlijk stamppotje met chipolata worstjes en verse waterkers

Schil, was en kook de aardappelen. Braad de chipolataworstjes in wat olijfolie met boter totdat ze gaar zijn (dus tot ze een lekker korstje hebben en niet meer roze zijn vanbinnen). Snijd ondertussen de waterkers klein en bak die heel even in wat boter met zout en peper. Stamp de nog warme aardappelen en roer de waterkers erdoor. Voeg de warme room en/of melk toe en eventueel zout, peper en komijn. Roer er nog een beetje boter of olijfolie door. Inmiddels zijn de worstjes gaar. Haal ze uit de pan, voeg wat water toe aan het bakvet en roer dat los om er jus van te maken. Verdeel de stamppot over 4 borden, snij de worstjes in stukjes en serveer bovenop het waterkers stampotje, maak het geheel af met een lepel heerlijke jus!

Eet smakelijk!

Wijntip: drink er een heerlijke zachte rode blauburgunder bij van Hans Diwald