Verse zalmfilet met geitenkaas

Nodig voor 4 personen:

1/2 citroen
2 el olijfolie nog lekkerder met knoflook en chilipeper
2 el Italiaanse kruiden
4 stukken verse zalmfilet
120 gram zachte geitenkaas

Download recept in.pdf
 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225 °C.
Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de olie, citroenrasp, Italiaanse
kruiden in een kom en breng op smaak met peper.
Wrijf de verse zalm in met peper, zout en citroensap.
Leg de stukken zalm naast elkaar in het bakblik. Snij (in plakjes) of brokkel de
geitenkaas en leg op de zalm.
Sprenkel het kruidenmengsel erover. Bak de zalm in het midden van de oven
in 10-15 min. gaar, tot de geitenkaas begint te kleuren.

Eet de zalm bijvoorbeeld met een gepofte aardappel en een lekker frisse
salade van bindsla.

Lekker met een glas van onze voorjaars rode Maria Torres, en dan licht
gekoeld!