Verse zalm gegrild met sesamzaad

Nodig voor 4 personen:

2 eetlepels sesamzaad
3 eetlepels Japanse sojasaus
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
1-2 eetlepels sinaasappelschil
2 eetlepels sesamolie
4 zalmfilets
2 eetlepels olijfolie

Download recept in.pdf

Bereiding:

Rooster het sesamzaad in een kleine droge koekenpan mooi goudbruin, laat het op een bordje afkoelen.
Roer in een kommetje de sojasaus met het pepertje, de sinaasappelrasp en de sesamolie tot een sausje.
Laat een grillpan goed heet worden.
Bestrijk de zalmfilets dun met olijfolie en rooster ze in de grillpan in 4-6 minuten mooi bruin, ze mogen van binnen nog rosé zijn.
Keer de filets pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel. Leg de zalm op warme borden en druppel het sojasausje erover.
Strooi daarna het sesamzaad erover. Lekker met basmatirijst en een salade van peultjes.

Drink hierbij een lekkere Novello wijn uit Italië.