Varkenshaas salade met sinaasappel en pistachenootjes

Nodig voor 4 personen:

4 varkenshaas
2 sinaasappels
200gr babyspinazie
2 lente uitjes
80gr ongezouten pistachenootjes, grof gehakt

Download recept in.pdf
 

Bereiding:

Varkenshaas in roomboter rondom bakken, een varkenshaas hoeft niet door en door gaar
te zijn maar ook geen biefstuk a la rare. Bak de varkenshaas even goudbruin aan alle
kanten en zet dan het vuur lager en draai de varkenshaas nog een paar keer. Eventueel 1tje
insnijden om het mooie roze vlees te controleren.
Leg de gewassen spinazie op een grote schaal en schik hier de in stukken gesneden varkenshaas op.
Verwijder met een scherp mes de schil (inclusief het witte deel) van de sinaasappel Snijd de partjes
tussen de vliezen uit. Doe dit terwijl je de sinaasappel boven de salade houdt, zodat het sap hier op
druipt.
Leg de partjes sinaasappel boven op het varkensvlees en garneer met de lente uitjes en de
pistachenoten.

Eet Smakelijk!

Drink hierbij een heerlijk glas van onze rode Dragora uit Spanje!