Varkenshaas met champignonbalsamico saus

Nodig voor 4 personen:

Roomboter
Zeezout en vers gemalen peper
Olijfolie
2 bakjes kastanje champignons
2 eetlepels balsamico-azijn
3 theelepels bruine suiker
275ml bouillon (rund kleinste soepfabriek)
1 eetlepel dragonblaadjes (gedroogd of vers)
4x fantastisch lekkere varkenshaasjes van Organic
Haal de varkeshaasjes ruim van te voren uit de koelkast en laat deze
op kamertemperatuur komen, zo voorkom je dat het koude vlees
taai wordt tijdens het verhitten in de pan.

Tip: om erbij te serveren aardappelpuree & gewokte broccoli.

Download recept in.pdf
 

Bereiden:
Doe de olijfolie en champignons, in plakjes gesneden, in een hete pan en bak deze voor 5
minuten. Zet apart. Doe de balsamico azijn, suiker en bouillon in de pan en kook 8-10
minuten totdat deze gereduceerd is. Roer er de dragon, room en gare champignons door.
Breng op smaak met peper en zout.
Varkenshaas in roomboter rondom bakken, een varkenshaas hoeft niet door en door gaar
te zijn maar ook geen biefstuk ala rare. Bak de varkenshaas even goudbruin aan alle
kanten en zet dan het vuur lager en draai de varkenshaas nog een paar keer. Eventueel 1tje
insnijden om het mooie roze vlees te controleren.
Serveer de biefstuk op bijvoorbeeld een bedje van romige aardappelpuree en schep er de
warme champignon balsamico saus overheen.
Eet smakelijk!

Drink hierbij onze heerlijke Sauvignon Blanc van Montpezat