Varkenshaas met appel geserveerd met een heerlijke vanille-rucola risotto

Nodig voor 4 personen:

4 varkenshazen
4 appels
250 ml demi-sec cider of brut
150 ml groentebouillon of blokje
3 takken rozemarijn
1 theelepel mosterd
Peper en zout

Voor de risotto:
400 g risotto rijst
1 ui
2 tenenknoflook
1 liter groentebouillon
150 ml witte wijn
1 vanillestokje
50 g boter
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
Zakje rucola

Download recept in.pdf

Een niet al te ingewikkeld recept en je doet iets totaal anders met een varkenshaas. De frisheid
van de appel en de wijn ‘pimpt’ de smaak van het vlees volledig op. En de verassing komt van de
vanille in de risotto, de zoetige smaak past perfect bij het vlees. Zorg dat je er een lekkere friszoete
cider bij drinkt

Verwarm de oven op 180C. Snij de appels van het klokhuis in parten. Schraap de blaadjes van de
takken rozemarijn. Bak het vlees om en om bruin in een pan met opstaande randen en voeg er
dan de appelparten, de rozemarijn en de mosterd toe. Blus het geheel af met de cider en de
bouillon. Breng het heel even aan de kook en doe het geheel in een ovenschaal. Voeg wat zout
toe en versgemalen zwarte peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en gaar het circa 20
minuten in de oven.
Maak ondertussen de risotto. Snij de ui en knoflook fijn. Laat de boter smelten in een pan en fruit
de knoflook en ui. Voeg de rijst toe en roer goed, de rijst moet een beetje glazig worden. Snij het
vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit en voeg dit bij de rijst, doe het leeg
geschraapte stokje er ook bij. Blus het geheel af met de witte wijn en voeg al roerend elke keer
wat bouillon toe. De rijst zal al roerend in ongeveer 20 minuten gaar zijn. Voeg als de rijst gaar is
de kaas toe.
Serveer het vlees op het bord met de stukjes appel en giet er wat van het vocht overheen. Er
naast een flinke schep risotto met een handje rucola erop.

Drink hierbij een heerlijke cider Demi-sec.