Tartaar met appel en ui

Nodig voor 4 personen:

4 tartaartjes
2 appels
2 rode ui
klont roomboter
scheut aceto balsamico
zout en peper

Download recept in.pdf
 

Een lekker, gezond en mager recept. Weinig vet, maar veel smaak.
Serveer met gebakken aardappels of rijst en wat gestoofde groenten.
Drink er de heerlijke zachte rode of fris witte Venus Pinchinat bij!
Eet smakelijk!


Bestrooi de tartaar met zout en versgemalen zwarte peper.
Snipper de appels en de rode uien.
Smelt de roomboter in een koekenpan.
Zodra het schuim van de boter wegtrekt bak je de tartaartjes aan een zijde bruin.
Draai de tartaar om en voeg de appel en ui toe.
Zodra de ui glazig is voeg je een scheut goede balsamico azijn toe. Laat het een beetje inkoken totdat het licht stroperig wordt.
Serveer de tartaartjes met een mooi torentje van de saus erop.