Spruitjes met appel, kaneel en komijn

4 personen:

800 g spruitjes
2 appels (elstar)
1 el citroensap
1 ui 25 g boter
1 tl kaneel
1/2 tl gemalen komijn

Download recept in pdf

Je zult versteld staan van deze verrukkelijke combinatie. De appel zal dit gerecht een krachtige en zoete bite geven. Het is niet alleen lekker, het is ook heel gezond. Het is weer eens wat anders. Ideaal als je gaat koken voor vrienden of familie, succes gegarandeerd! Voor een variatie tip kunt je de appel ook vervangen voor stukjes gedroogde abrikoos, vijg of dadel. Vooral de dadel doet het zeer goed in dit gerecht. Voeg er, als je dat lekker vindt ook wat spek bij om het allemaal af te maken.

Bereidingswijze Kook de spruitjes in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Spoel de spruitjes daarna in een vergiet af onder koud stromend water. Zorg dat de spruiten goed zijn uitgelekt. Hierna begin je met het snijden van de appels in kwarten. Verwijder dan het klokhuis van de appel en snijd de kwarten in kleinere blokjes. Besprenkel de blokjes met wat citroensap. Snipper de ui grof. Laat nu een stukje boter in de pan smelten en bak hier de gesnipperde ui samen met kaneel, komijn en peper zachtjes naar gewenste smaak. Schep nu de appel erdoor en bak het geheel al omscheppend in ongeveer 3-4 min gaar. Voeg de spruitjes toe en laat dit door en door warm worden.
Als laatste breng je spruitjes op smaak met een beetje zout en schep je het gerecht over in een warme schaal. Leg eventueel een klontje boter erop.