Spitskool roergebakken

Nodig voor 4 personen:

1 spitskool 2 teentje(s) knoflook
80 gram rode uien
250 gram champignons
2 flinke eetlepels geklaarde boter of olijfolie
3 tomaten naar keuze
peper en zout

Download recept in.pdf

Maak alle groenten schoon, snijd de spitskool in dunne reepjes, hak de knoflook fijn, de ui in halve ringen, de tomaat in blokjes en de champignons in plakjes.

Verwarm de geklaarde boter of olie in een grote wok, roerbak eerst de kool al omscheppend op een hoog vuur gedurende 4 minuten. Haal het uit de pan, roerbak dan de ui samen met de knoflook en champignons 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en als dit op temperatuur is, voeg de spitskool weer toe.

Warm alles nog 2 minuten goed door op een hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

TIP: Voeg eventueel voor een romige variant 1 dl room of bouillon toe en serveer met bruine basmati rijst