Spaghetti Met gehaktballetjes a la Jamie!

Nodig voor 8-10 personen, want deze spaghetti
eet je gewoon 2 dagen!!

4 tenen knoflook (2 in dunne plakjes, 2 geperst)
olijfolie
2 blikjes (à 400 g) tomaten
kilo rundergehakt
2 eieren, losgeklopt
2 handjes vol pijnboompitten, geroosterd
4 el gehakte peterselie
5 el geraspte parmezaan
50 g oudbakken brood, geweekt in warm water
1 kg spaghetti

Download recept in.pdf

Spaghetti, wie houd er niet van? Deze variant met gehaktballetjes en tomatensaus
is een recept waar je iedereen blij mee maakt!

1 Fruit de plakjes knoflook in een beetje olijfolie. Als de knoflook verkleurt, voeg je de tomaten
plus royaal zouten peper toe. Laat de saus pruttelen.

2 Meng het gehakt, de geperste knoflook, eieren, pijnboompitten, peterselie en parmezaan in een
kom. Knijp het water uit het brood en breek het boven de kom. Voeg zout en peper toe en kneed
het gehakt. Maak je handen nat en rol er balletjes van.

3 Verhit wat olijfolie op middelhoog vuur. Als de olie heel heet is, voeg je de balletjes toe en bak
je ze in 6–8 minuten rondom bruin. Voeg meer olie toe als ze aan elkaar beginnen te plakken. Als
ze gaar en bruin zijn, voeg je de balletjes toe aan de zacht pruttelende tomatensaus.

4 Kook de pasta. Giet af en roer de pasta door de saus met balletjes. Strooi er vlak voor het
opdienen extra parmezaan over.

Drink hierbij een super lekkere rode wijn van Auzolan Navarra uit de Spaanse zon!