Spaanse sperziebonen in een knoflook tomaten saus

Nodig voor 4 personen:

50 ml olijfolie
2 tenen knoflook,fijngesnipperd
1 blik tomatenblokjes
500 g sperziebonen
1/2 plantje basilicum, alleen de blaadjes

Download recept in.pdf

Heerlijke Spaanse sperziebonen in een knoflook-tomatensaus

Verwarm een scheutje olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak in 3 min. goudbruin. Voeg de tomatenblokjes, 200 ml kokend water en een flinke mespunt peper en zout toe en kook 10 min. op zacht vuur of tot de saus iets is ingedikt.
Kook de sperziebonen 4 min. in kokend gezouten water of tot ze beetgaar zijn. Giet af en doe de bonen terug in de pan.
Giet de saus over de bonen en kook het geheel nog 5 min. of tot de bonen perfect zijn. Scheur de basilicumblaadjes boven de pan, voeg een laatste scheutje olijfolie toe en serveer.

Wijntip: drink hierbij een lekker glas Rioja Joven