Siciliaanse pasta met venkel en lamsgehakt

Nodig voor 4 personen:

2 bollen venkel
25 gram rozijnen
2 tenen knoflook, gehakt
4 eetlepels olijfolie
200-250 g lamsgehakt
25 g pijnboompitten
100 ml witte wijn
400 g pasta toscana (alle soorten zijn mogelijk)
 

Download recept.pdf

Een Siciliaans geïnspireerd gerecht, simpel, lekker en voedzaam!

Wel de rozijnen een kwartier of wat langer in een beetje warm water. Snijd de venkel klein en bewaar wat van het groene loof.
Bak de knoflook met de venkel 3 minuten in de olie.
Voeg het gehakt toe en bak het los, werkend met een spatel.
Bak de pijnboompitten even mee. Doe er de uitgelekte rozijnen, wat zout en de witte wijn bij. Sluit de pan en laat zachtjes 10 minuten garen.
Kook de pasta al dente in water met 10 gram zout per liter.
Meng na het afgieten grondig met de 'saus' en wat van het achtergehouden venkelgroen.
Nee, geen tomaat, geen kaas vandaag, hooguit wat peper.
 

Wijntip: drink hierbij de kruidige rode Italiaanse Antica Enotria.