Schorseneren gegratineerd met boerenkaas

Nodig voor 4 personen:

1 kg schorseneren
sap van 1/2 citroen of scheutje azijn
150 ml slagroom
75 g geraspte belegen (boeren)kaas
lage, rechthoekige ovenschaal

Download recept in.pdf

Boen de schorseneren schoon met een borstel onder stromend water. Schil ze met een dunschiller en snijd ze in gelijke stukken ter lengte van je ovenschaal.
Leg ze in een bak water met het citroensap. Kook de schorseneren vervolgens in weinig water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Giet de schorseneren af, laat ze goed uitlekken en leg ze in de ovenschaal.
Meng de slagroom met de kaas, zout en (versgemalen) peper naar smaak.
Schenk het room-kaasmengsel over de schorseneren en gratineer ze in de voorverwarmde oven 15-20 min., tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.

Voor een hoofdgerecht verdubbel je de hoeveelheden en wikkel je de schorseneren eventueel nog in een plakje gedroogde ham.
Lekker met gekookte of gestoomde krieltjes in de schil, roomboter en zeezout.

Drink hierbij onze wijn van het jaar Château Mignan Cuvée Pech Quisou 2013 uit de Languedoc.