Scholfilet uit de oven met parmezaanse kaas en verse kruiden

Nodig voor 4 personen:

4 scholfilets
1 el citroensap
Zeezout en peper, versgemalen
1 sneetje oud wit brood, fijn verkruimeld
100 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt
2 bosuitjes, in ringetjes
2 el peterselie, fijngehakt
1 el dille, fijngehakt
1 dl vis- of kruiden/groenten bouillon

Download recept in.pdf

Heerlijk recept, scholfilet is een lekker romige verse witvis.

Bereidingswijze
Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met citroensap, zout
en peper. Leg 2 scholfilets naast elkaar in een ovenschaal. Meng in een kom
het broodkruim met de helft van de Parmezaanse kaas, de bosui, peterselie
en dille. Meng er zout en peper naar smaak door. Verdeel half deel van het
kruidenmengsel over de scholfilets in de schaal. Leg de andere scholfilets
erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Strooi de rest van de
kaas erover. Schenk de vis- of kruidenbouillon op de bodem. Zet de schaal
nu 10-12 minuten in een voorverwarmde oven en laat garen op 160 graden. Zo
krijg je ook een lekkere, knapperige korst.
Lekker met aardappelpuree en roergebakken courgette, verse ratatouille of
prei.

Drink hierbij een lekker fris glas van onze Pinchinat vdp Venus Rosé.