Salade van venkel, sinaasappel en walnoten

Nodig voor 4 personen:

4 Navel sinaasappels
2 Venkelknolletjes
1 Handje walnoten, fijngehakt
1 Citroen
Honing
Rode peper (gedroogd, fijn gemalen)
Zout en Peper

Downlload recept in.pdf

Bereiden:

Siciliaanse salade met frisse Arabische accenten.

Voorbereiding:
- Walnoten roosteren in een droge koekenpan
- Sinaasappels schillen, wit verwijderen en in dunne plakjes snijden.
- Venkel in heel dunne plakjes snijden.

Bereidingswijze:
- Venkel en sinaasappel in een zonnetje op een bord leggen
- Dressing kloppen van olijfolie, zout, peper, honing en citroenrasp,
- Dressing over de salade druppelen en bestrooien met een beetje
rode peper en de walnoten

Serveertip:
Eventueel serveren met geroosterd grand mere wit en gezouten
boter.

Drink hierbij onze heerlijke rode zachte wijn, Petit Albet i Noya