Salade van mozzarella, bloedsinaasappel en rucola

Nodig voor 4 personen:

100 g rucola
2 bloedsinaasappels
1 granaatappel
[1/2] citroen
3–4 el olijfolie
blaadjes van een paar takjes munt
4 bolletjes mozzarella, ca. 120 g
30 g romige pecorino

Download recept in.pdf
 

Bereiden:

Was en droog de rucola.
Schil de sinaasappels en verwijder het wit rondom.
Snijd ze horizontaal doormidden en breek ze in stukjes.
Schep de pitjes uit de granaatappels.

Maak een dressing (naar smaak) van het citroensap, de olijfolie en een snufje zout. Schep de rucola, munt en stukjes sinaasappel door de dressing en verdeel over vier borden.
Scheur de mozzarella in stukjes en rangschik die erop.
Maal er wat zwarte peper over.
Bestrooi met de granaatappelpitjes, besprenkel met wat olijfolie en versier het geheel met geschaafde krullen pecorino.

Drink hierbij onze heerlijke witte Mas Bres wijn uit Zuid-Frankrijk