Rookworst met in bier gestoofde zuurkool

Nodig voor 4 personen:

1 kg vastkokende aardappels
100 g boter
1 ui, gesnipperd
1 zak zuurkool naturel (500 g), uitgelekt
150 ml bier naar keuze
1 laurierblad
 2 rookworsten bijv. van Brandt&Levi
4 eetlepels grove mosterd

Download recept in.pdf

Heerlijke maaltijd voor de herfst, stoof de zuurkool in een lekker biertje naar keuze van Brouwerij 't IJ

Bereidingswijze:

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 min. gaarkoken.
In hapjespan 50 g boter verhitten en ui 3 min. zachtjes bakken.
Zuurkool, bier, laurierblad en zout en peper naar smaak toevoegen.
Zuurkool op laag vuur ca. 20 min. stoven. In braadpan 50 g boter verhitten en braadworsten op matig vuur in 15 min. rondom bruin en gaar bakken.
Uit pan nemen en worsten in plakjes snijden. Aardappels afgieten en even laten uitdampen. Zuurkool en aardappels over vier borden verdelen, braadworst erbij leggen en wat grove mosterd ernaast scheppen.

Eet smakelijk!

serveer met de waanzinnig lekkere wijnen van Vignoble de 2 lunes uit de Elzas, bijvoorbeeld de Edelzwicker 1 liter (De La Terre a la Lune)
of de Pinot Blanc, super combi met worst en zuurkool, zoals het de traditie is in de Elzas.