Risotto met garnalen, peultjes en limoen

Nodig voor 4 personen:

50 gram boter
1 ui, gesnipperd
200 gram risottorijst
rasp en sap van 1 limoen
600 ml kippenbouillon (kleinste soepfabriek)
150 gram peultjes
geraspte parmezaanse kaas van het stuk
2 teentjes knoflook
paprikapoeder
olijfolie
250 gram Hollandse garnaaltjes

Download dit recept in.pdf
 

Echt een heerlijke risotto met de super verse en lekkere Hollandse garnalen, peultjes en limoen.

Voorbereiding

Marineer de garnalen in wat (Organic) olijfolie, uitgeperste knoflook en grof zeezout en paprikapoeder.

Bereidingswijze

Smelt 25 gram boter in een braadpan en fruit het uitje. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels mooi glazig zijn. Doe er twee eetlepels limoensap bij, wat rasp en de helft van de bouillon.
Kook de rijst (zonder deksel) zachtjes gaar, en voeg er af en toe wat bouillon bij.
Kook de peultjes in kokend water met zout in ongeveer 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water.
Als de rijst klaar is (het vocht moet grotendeels verdampt zijn), roer er dan de parmezaanse kaas en de rest van de boter door. Laat het even staan.
Bak intussen de garnalen tot ze mooi roze zijn.
Schep de risotto op borden en leg de garnalen en peultjes erop. Garneer met wat limoenrasp.

Wijntip: drink hierbij een lekker glas Soave Borgoletto van Fasoli.