Ribeye steak à la Café de Paris

Nodig voor 4 personen:

4 Ribeye steaks
1 pakje kruidenboter snufje peper & zout
50 gr. roomboter (om in te bakken)
(eventueel 250 gram kastanje champignons)

Download recept.pdf

Het perfecte recept voor een echte steak.

Haal de steaks ruim 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi het vlees (vlak voor bereiding) naar eigen smaak met peper en zout. Verhit de boter in de royale koekenpan totdat de boter licht bruin gekleurd is èn niet meer bruist (voor een optimale bereiding van een heerlijke ribeye moet de koekenpan flink heet zijn!). Bak de ribeye als een biefstuk, dat wil zeggen: aan iedere kant 2 minuten. Zet daarna de warmtebron op de laagste stand en leg op iedere ribeye een groot stuk kruidenboter. Laat het vlees nog 2 minuten op het lage vuur staan. Ook lekker in combinatie met gebakken kastanje champignons.

De hierboven beschreven bereiding is gebaseerd op een ribeye steak medium gebakken!

Serveertip
Als je het helemaal volgens het alom bekende recept van Café de Paris wilt bereiden, serveert u de ribeye's met salade en friet. Eet smakelijk!

Wijntip: drink hierbij een heerlijke volle Dos Por Cuatro Malbec Roble