Rammenas au gratin

Nodig voor 4 personen:

2/3 rammenassen
1 el citroensap
nootmuskaat
zout
20 g boter
20 g bloem
1/2 dl (koffie)room of andere roomsoort
mespunt kerriepoeder
100 g geraspte Parmezaanse kaas
2 1/2 dl kookvocht van de rammenas

Download recept in.pdf

Bereidingswijze:

Rammenassen schoonmaken en in plakken van ongeveer 2 cm snijden In ruim water koken met zout en citroensap voor ca. 10 minuten. Afgieten, laten uitlekken en kookvocht opvangen en bewaren. Groente warmhouden in een voorverwarmde ovenschaal. Saus: Boter smelten, bloem toevoegen en met het kookvocht een gladde saus maken. Saus afmaken met koffieroom, 50 g geraspte kaas, zout, nootmuskaat en kerriepoeder. Saus over gekookte rammenas gieten. De rest van de kaas erover strooien. Schotel in een voorverwarmde grill of in een voorverwarmde oven (225°C) plaatsen tot de kaas goudbruin is van kleur.

Wijntip: Lion Noir Bordeaux Rouge Stoere, donker kersenrode wijn van de Côtes de Bourg. Gemaakt van merlot & malbec druiven, lekker ouderwets. (€9,95)