Quinoa salade met wild wonders en feta

Nodig voor 6 personen:

170 gr quinoa, afgespoeld
475 ml water
1/2 theelepel zeezout
100 gr gehalveerde wild wonder tomaatjes
55 gr zwarte olijven, zonder pit en in plakjes
125 gr feta kaas, verkruimeld
4 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
1 eetlepel fijngehakte sjalot
4 eetlepels fijngehakte verse peterselie
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
1 theelepel fijngehakte knoflook
1/4 theelepel zeezout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

Download recept in.pdf

Heerlijke frisse voorjaarssalade met zoete wil wonder tomaatjes.

Bereiding:

Meng de quinoa, water en 1/2 theelepel zout in een middelgrote pan. Breng aan de kook
op hoog vuur. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes
koken, tot het water is geabsorbeerd.
Verspreid de quinoa op een bakplaat en laat afkoelen in ongeveer 30 minuten.
Zodra de quinoa is afgekoeld, doe je deze in een grote kom. Voeg tomaten, olijven, feta,
zonnebloempitten, sjalot en peterselie toe. Meng goed door.
Klop met een garde in een kleine kom de olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook, 1/4
theelepel zeezout en zwarte peper samen.
Schenk de citroendressing over de quinoasalade en meng door. De salade kun je meteen
opdienen of afgedekt in de koelkast bewaren voor later.
Eet smakelijk!


Drink hierbij een heerlijk glas rode malbec van Organic!