Quinoa salade met tuinbonen en feta

Voor 4 personen:

3 maiskolven of een klein potje mais
extra vergine olijfolie
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 grote bos verse koriander, blaadjes afgehaald, stelen fijngehakt, wat blaadjes achterhouden
2 tl gemalen komijn
2-3 verse rode chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
2 tenen knoflook, dun gesneden
300 g verse tuinbonen, gedopt
220 g quinoa
geraspte schil en sap van 3 limoenen
200 g feta
(evt.) chilisaus

Download recept in.pdf

Gebruik een groot mes om de maiskorrels van de kolven te snijden. Doe ze met 125 ml water in een blender en maal ze tot een losse puree.

Giet een scheut olie in een middelgrote pan met antiaanbaklaag. Bak de ui en korianderstelen 10-15minuten op laag tot middelhoog vuur, tot ze zacht zijn. Voeg de komijn, chilipeper en knoflook toe en laat 1-2 minuten bakken.

Voeg de mais toe en laat 5-10 minuten zachtjes bakken; de mais moet niet kleuren. Breng op smaak met flink wat zout en peper. Schep het mengsel in een kom en laat afkoelen. Blancheer de bonen een paar minuten in kokend water. Giet af, spoel af met koud water en laat afkoelen. Verwijder als je wilt de grijze velletjes.

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de hete quinoa met de olie, het limoensap en de rasp. Voeg de tuinbonen toe, schep om en laat afkoelen. Hak de korianderblaadjes en meng ze met het maismengsel door de afgekoelde quinoa. Verdeel de salade over een bord en zet apart.

Doe het hele stuk feta, inclusief water, in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag. Bedruppel met olie en voeg een scheut chilisaus toe. Breng aan de kook en laat de feta op hoog vuur lichtbruin kleuren. Keer voorzichtig en bak de andere kant ook. Breek de feta met een vork in stukken, voeg toe aan de salade, druppel het nat uit de pan erover en bestrooi met achtergehouden koriander.