Quinoa daikon met geroosterde bietjes

Benodigdheden voor 4 personen:

8 rode bietjes
2 eetlepels olie
120 g quinoa
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rodewijnazijn
1 teentje knoflook
1 rettich in flinterdunne plakjes
1 sjalotje, gesnipperd
bosje peterselie, gesnipperd
120 g feta
1 eetlepels honing

Download recept in.pdf

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bietjes in een ovenschaal en besprenkel ze met de olie.
Dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in het midden van de oven. Laat de bietjes afkoelen, pel ze en snijd ze in stukken.

Kook intussen de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking. Meng een eetlepel olijfolie met een halve eetlepel rodewijnazijn.
Pers er de knoflook bij en meng het door de warme quinoa.

Verdeel de quinoa over vier borden. Meng de rettich (dun gesneden) met de bietjes, de sjalot en de peterselie. Verbrokkel de feta.
Doe de groenten en de kaas bij de quinoa. Meng de rest van de olijfolie en de azijn met de honing. Druppel de dressing over de salade.

Eet smakelijk!

Wijntip:
Gru╠łner veltliner Mehofer. Door alle wijnschrijvers bezongen. Fantastische prijs/kwaliteit. Fris, droog, overal bij inzetbaar, een allemansvriend uit ’t Noord Oosten van Oostenrijk. Biologisch. Omfietswijn van Nicolaas Klei. En een 8,5 in de Grote Hamersma. In voordelige literfles!