Pompoensoep met Feta

Benodigheden voor 4 personen:

1 grote of 2 kleinere pompoenen
2 grote uien in kwarten
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
1 l groentebouillon ?
1 cm verse gember geraspt
1 steranijs
2 el balsamico azijn
200 ml crème fraiche
Zout en peper
200 g Feta

Download recept.pdf

Pompoensoep met feta.

Een heerlijke kruidige soep. Ideaal voor mooie herfstdagen. Neem er wel even de tijd voor, want je zal merken dat het roosteren van de pompoen de soep smaakvoller maakt!


Was de pompoen zorgvuldig en snijd hem in grote parten. Verwijder de zaadlijsten met een lepel. Meng dan de ui en knoflook met de pompoen en olijfolie. Bestrooi dit met peper en zout en leg dan de groenten op een bakblik en rooster ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200c. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en verhit daarin de specerijen (droge pan, geen olie!). Zodra de specerijen een sterke geur afgeven is het goed en kun je ze fijn malen in een vijzel of keukenmachine. Doe dan de geroosterde pompoen de specerijen, gember, azijn en de bouillon in een soeppan en laat het geheel 10 minuten koken. Pureer dan de soep met een staafmixer en voeg ondertussen de crème fraiche toe. Proef even of er nog wat zout bij moet. Verdeel de soep over 4 borden en strooi daar de blokjes feta overheen. Maal nog een beetje zwarte peper erover en serveer met een lekker knapperig stokbrood.

Tip: drink hierbij een lekker glas stevige appelcider demi sec.