Pesto van boerenkool

Benodigdheden:

2 handen boerenkool (45gram)
30 gram Parmezaan
50 gram cashewnoten ongezouten
peper en zout
sap van 1/4 citroen
scheutje olijfolie

Download recept in.pdf

Recept en tekst: Beaufood

Sinds mijn recept met glutenvrije pasta met kip en boerenkoolpesto maak ik standaard een pot pesto aan het begin van de week. Ik ben echt VERSLAAFD aan pesto van boerenkool. Met hoofdletters. Je denkt misschien ‘iehll rauw gepureerde boerenkool kan toch nooit lekker zijn?’ Oké, dat klinkt misschien niet zo smakelijk maar het is het dus wel. Ik smeer deze powerfood pesto op crackers, schep het door een salade of ik meng het door mijn pasta.

Zo maak je het:

Stop alles in een maatbeker en pureren maar! Ik gebruik hiervoor een staafmixer. Als het een beetje stroef gaat voeg je gewoon nog wat olijfolie toe. Proef de pesto en voeg naar smaak nog wat citroen of peper toe. Je kunt hem ongeveer 4 tot 5 daagjes bewaren in de koelkast.

“Lekker om erin te dippen: reepjes komkommer, rode paprika, worteltjes, soepstengels, geroosterde courgette, gegrilde aubergine, gebakken knolselderij, artisjok etc. En wist je dat boerenkool meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Gezonde toevoeging dus in je dagelijks eetpatroon. Vitamine A is ook rijkelijk aanwezig in de groene koolbladeren en deze vitamine draagt bij aan een gezonde huid en goede werking van je ogen. Ik zeg go powerfood pesto!”