Penne met pittige tomatensaus en mini gehaktballetjes

Nodig voor 4 personen:

1 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 tenen knoflook (fijngehakt)
250 g balletjes van rundergehakt, zelf op smaak gebracht en gedraaid 700 g vleestomaten (in stukjes)
2 gedroogde rode pepertjes
300 g Penne pasta toscana
15 g verse basilicum (in stukjes gescheurd)
75 g Pecorino (stukje)

Download recept in.pdf

Lekker, makkelijk en snel in 20 minuten op tafel!

Bereiden:

Breng het gehakt op smaak naar eigen wens en draai hier kleine gehaktballetjes van.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes. Roer de stukjes tomaat door de gehaktballetjes en verkruimel de pepertjes erboven. Voeg naar smaak zout toe en stoof de tomaten zachtjes 10 minuten. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht door de tomaten in de pan. Giet de penne af en doe de pasta terug in de pan.
Schep de tomaat met gehaktballetjes door de pasta. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en schaaf de kaas erboven. Strooi het basilicum over het gerecht.

Drink hier onze heerlijke vol en ronde rode Cabernet Sauvignon bij van Pure.