Pasta Bolognaise met vers gemaakte tomatensaus, onze favoriet!

Nodig voor de verse tomatensaus:
Voor ongeveer 4 tot 6 personen

5 plakken spek
2 grof gehakte uien
1.5 grof gesneden wortelen
1/2 grof gesneden bleek/groen selderij stengel
Boter
Klein potje tomatenpuree
2 el bloem
800 gram grof gehakte tomaten soort naar keuze
1/2 liter runderbouillon of bouillon blokje
Peper en zout 3
geplette tenen knoflook
Italiaanse kruiden droog of vers

 

Nodig voor de Bolognaise:
Voor 4 personen:

600 gram rundergehakt
Boter
Gehakte uien
3 tenen knoflook
5 dl van de vers gemaakte tomatensaus (bewaar de rest in de vriezer!)
Scheut rode wijn
Peper en zout

Download recept in.pdf

Bereiding van de saus:

Fruit spek, ui, wortel en selderij in boter zonder te laten kleuren. Roer er de tomatenpuree onder en laat even meebakken.
Bestrooi met bloem, roer om en laat opnieuw meebakken om de bloemsmaak kwijt te raken.
Voeg de tomaten toe en bevochtig met de bouillon. Kruid met peper, zout, knoflook en kruiden en laat afgedekt 2 uur zacht trekken.
Controleer de kruiding en zeef de saus

Bereiding Bolognaise:

Bak het gehakt gaar in ruime boter en roer het vlees van elkaar los met een vork.
Zet apart en stoof in dezelfde pan en in nieuwe boter de fijngehakte ui en knoflook gaar.
Doe bij het gehakt. Voeg de tomatensaus en een scheut rode wijn toe. Kruid met peper en zout.
Kook er een heerlijke spaghetti of andere pasta soort bij en geniet van deze originele pasta Bolognaise!