Panna Cotta met frambozen of aardbeien

Nodig voor 4 personen:

2 doosjes frambozen of aardbeien
1/2 liter slagroom
1 vanillestokje
50 g suiker
Snufje zout

Download recept in.pdf

Altijd een heerlijke combinatie; slagroom en frambozen of aardbeien.
Drink er een lekker glaasje Prosecco bij.

Doe de room in een pannetje. Schraap het merg met een klein mesje uit het vanillestokje
en meng het met de room. Breng de room samen met de suiker en vanille aan de kook.
Laat ondertussen de blaadjes gelatine weken in koud water. Je moet zorgen dat de
blaadjes 1 voor 1 het water in gaan.
Als de room gekookt heeft, haal het van het vuur en laat het afkoelen tot ongeveer 37
graden. Dus als je je vinger erin kan steken en het ongeveer dezelfde temperatuur heeft
als je vinger.
Knijp dan de blaadjes gelatine 1 voor 1 uit en meng ze dan met een garde met de room.
Voeg het snufje zout toe. (zout versterkt de smaak van de vanille!)
Verdeel de room over 4 cocottes en zet het minimaal 2 uur in de koelkast. Zodra de
puddinkjes zijn opgesteven kun je deze ‘storten’ op 4 bordjes. Dit doe je het makkelijkst
door de bakjes heel even met de onder- en zijkanten in warm water te dompelen. Serveer
er royaal veel frambozen of aardbeien over en naast.

Wijntip: glaasje Prosecco van Well of Wine of een extra dry Prosecco van Giol