Organic's bloemkool anders!

4 personen:

1 grote bloemkool
1 theelepel komijn
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel kerrie
1 ui, gesnipperd
1 theelepel
olijfolie
Peper en zout

Download recept in.pdf

Dit bloemkoolrecept zul je nooit eerder hebben gegeten! Deze variant past erg goed bij een Hollandse pot met een tartaartje en gebakken aardappelen, maar vervang je deze specerijen door bijvoorbeeld sesamzaad en mosterdzaad heb je een bloemkool die perfect samengaat met gebakken witvis. Drink er een lekkere rode wijn bij.

Het is heel simpel; de bloemkool moet zo klein mogelijk worden gesneden. Het beste kun je de kern eruit snijden en dan doormidden. Dan kun je namelijk de bloemkool op z’n platte kant leggen en langzaam de bloemkool heel fijn snijden, eigenlijk in een soort snippers. De ui snipper je ook heel fijn en de specerijen het liefst fijn malen en mengen in een vijzel, anders in een keukenmachine. Zet een koekenpan op hoog vuur met de olijfolie. Fruit hier de gesnipperde ui in en bak dan ook even de specerijen. Op deze manier komen de smaken van de specerijen goed vrij en gaat het bittere randje ervan af. Bak dan de bloemkool snippers totdat deze bruin gaan kleuren. Dan is het klaar; voeg nog wat zout en peper toe naar smaak.