Meloen In bulgur dressing met gegrilde bacon

Nodig voor 6 personen:

200ml groentenbouillon
100 gram bulgur of spelt
200ml fruitige wijn of muskaat wijn
50ml olijfolie
1 bosui zeer fijn gesnipperd
3 galia meloenen
70gr bacon of gehakte, gerookte amandelen
3 takjes munt
Zout en peper

Download recept in.pdf

Heerlijke zomerse salade.

Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook, voeg de bulgur toe en laat hem
circa 10 minuten afgedekt sudderen. Laat hem 15 minuten afkoelen
tot hij zacht en sappig is. Schenk de wijn erbij en breng alles weer
aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de olijfolie en bosui
toe en meng tot een dressing; breng op smaak met peper en zout.
Schil de meloenen, verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in
stukken en schep ze door de bulgurdressing. Grill de bacon op
dubbelgevouwen aluminimum folie en snijd hem in stukken. of
serveer de meloensalade met gerookte amandelen en gescheurde
muntblaadjes.

Drink hierbij een heerlijk glas Verdejo wijn.

Eet smakelijk!