Mandarijnen Tulband

Ingrediënten voor circa 15 plakken:


200 gr blanke amandelen gemalen of kant en klare amandelmeel
125 gr. bloem
1- 2 theelepels gemberpoeder
Sap en schil van 3 mandarijnen
225 gr. zachte boter
175-200 gr. kristalsuiker
6 eieren gesplitst
250 gr. ricotta of verse roomkaas
Zout
poedersuiker
 

Download recept.pdf

Heerlijke tulband met clementine mandarijnen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng amandelen (gemalen of meel), bloem, gemberpoeder en mandarijnrasp.
Klop boter en kiristalsuiker licht en schuimig en roer er 1 voor 1 de eidooiers door.
Spatel daarna het amandelmengsel erdoor.
Klop de ricotta los en roer het mandarijnsap erdoor.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel eiwitten en ricottamengsel voorzichtig door het amandelmengsel.
Schep het mengsel in een ingevette tulbandvorm en bak de cake in 45-55 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de oven.
Laat de cake circa 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal hem daarna uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.
Bestrooi dun met poedersuiker.