Lamsgehakt in venkel met dillesaus

Nodig voor 4 personen:

1 moro sinaasappel
400 gram lamsgehakt
1 ui, geraspt
1 ei
4 el. Paneermeel
2 el. Fijn gesneden
Peterselie
zout
peper
2 venkelknollen
1 dl. Groentenbouillon
2 dl. Room
1 dl. Runderbouillon
1 teentje knoflook, geperst
2 el. boter
 

Download recept in.pdf

Heerlijk recept waarbij de combinatie van het lamsgehakt heel goed samen gaat met de frisse venkel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn af. Schil de sinaasappel met een scherp mes dik, zodat ook het wit eraf is en snij de partjes tussen de vliesjes uit; vang het vrijkomende sap op. Meng het gehakt met de ui, ei, paneermeel, peterselie, sinaasappelrasp en breng op smaak met zout en peper. Haal 4 grote schuitjes van de venkelknollen, bewaar het groen en snijd de rest van de venkel in reepjes. Snij een dun laagje van de bolle onderkant van de venkel zodat het blijft staan. Vul de venkelschuitjes met gehakt en zet ze in een ovenschaal. Schenk de bouillon en het sinaasappelsap erbij. Zet de schaal 35-40 minuten in de oven. Meng room en fond en laat dit zachtjes inkoken tot een saus. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin zachtjes de venkelrepen ca. 8 minuten. Schep de repen op de borden en zet in het midden van het gevulde schuitje. Garneer met de sinaasappelpartjes en venkelgroen en schep er wat saus omheen.

Serveer met een lekker gebakken aardappeltje bijvoorbeeld!

Wijntip: drink hierbij een lekker glas witte Grüner Veltliner van Hans Diwalt