Korma curry met zoete bataat en bloemkool

Nodig voor 4 personen:

Olie naar keus om in de bakken
1 volle eetlepel geroosterd amandelschaafsel
2 grote zoete aardappels (bataat)
1 rode ui
2 tenen knoflook
stuk gember
1/2 bosje verse koriander
1 rode peper, als je van pittig houdt!
1 volle lepel korma curry pasta
1 blik kikkererwten
600ml kokend water
1 grote bloemkool(ook te vervangen door rijst)
1/2 citroen
Heel pakje feta kaas
4 eetlepels yoghurt

Korma curry paste:
2 tenen knoflook
stuk gember
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel garam masala
1/2 theelepel zeezout
2 eetlepels olie
1 eetlepel tomaten puree
1 of 2 verse pepers ( naar smaak)
3 eetlepels geraspte kokos
2 eetlepels gemalen amandelen of amandelmeel
1 kleine bos verse koriander
2 theelepels komijnzaad
1 theelepel korianderzaad

Download dit recept in.pdf
 

Echt een bijzonder lekker recept waarbij je de bloemkool voor rijst vervangt, de feta en amandelen voor het vlees, probeer en laat je verrassen.

Korma curry paste:
Voor de korma curry pasta rooster je de droge kruiden in een droge koekenpan totdat ze lekker ruiken. Mix het in een blender daarna samen met de andere ingrediënten tot een pasta. Als je een grote vijzel hebt kan je dit ook in de vijzel tot een pasta vermalen.

Verwarm een wok met olie en bak hierin de in stukken gesneden zoete aardappel voor 5 minuten. Snij ondertussen de ui, knoflook, gember, koriander en chili fijn en voeg toe. Bak dik totdat de ui zacht is.
Voeg vervolgens de kikkererwten (met vocht) en 600ml kokend water toe. Smoor dit voor ongeveer 30 minuten totdat de saus ingedikt is.
Snij ondertussen de bloemkool fijn en stoom deze gaar. De bloemkool dient als vervanging van de rijst.
Maak de curry af door de yoghurt en een scheut citroensap aan toe te voegen. Roer goed door en dien op met in blokjes gesneden feta en de geroosterde amandelen.

Wijntip: drink hierbij een glas rode wijn van Antica Enotria, een heerlijke kruidige Italiaan.