Koolrabi carpaccio

Benodigd voor 2 personen:

Blaadjes van 6 takjes tijm
Halve theelepel grof zeezout
1 theelepel honing
1 eetlepel olijfolie
4 radijsjes Koolrabi
Parmezaanse kaas, geraspt
Sap van een halve limoen
Witte peper
Vijzel
Mandoline, dunschiller of kaasschaaf

Download recept in.pdf

Bereiding

Kook de koolrabi zes minuten in ruim kokend water. Spoel de koolrabi daarna af onder koud water. Doe de tijmblaadjes met het zeezout in een vijzel en maal fijn. Doe het limoensap, de honing, olijfolie en peper naar smaak bij de tijm. Roer het door elkaar: dit is de dressing. Schaaf de koolrabi en radijsjes met een mandoline, dunschiller of kaasschaaf op de fijnste stand zodat er bijna doorzichtig dunne plakjes ontstaan. Drapeer de groentes op een bord en sprenkel de dressing eroverheen. Maak af met wat geraspte Parmezaanse kaas.