Komkommersoep met avocado en gerookte heilbot

Nodig voor 4 personen:

2 grote komkommer
2 avocado
2 eetlepel citroensap
800 ml karnemelk
4 theelepels tuinkruidenbouillonpoeder
150 g gerookte heilbot in smalle reepjes
2 eetlepel fijngesneden kervel

Download recept in.pdf
 

Een heerlijke frisse koude soep, lekker voor bij een lunch of als voorgerecht.

Bereidingswijze:

Maak de komkommers schoon en snijd 1.5 hiervan in stukjes.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de helften.
Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng het citroensap erdoor.
Pureer de stukjes komkommer en avocado met de karnemelk en het bouillonpoeder met een staafmixer of in een keukenmachine.
Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem afgedekt in de koel kast ca. 1 uur door en door koud worden.
Schil de rest van de komkommer en snijd hem in zeer kleine blokjes. Schep de soep in kommen of borden, verdeel de gerookte heilbot en komkommer erover en bestrooi de soep met de kervel.

Eet smakelijk!