Kogelbiefstuk met champignons

Benodigdheden voor 2 personen:

2 kogelbiefstukken
peper en zout
150 gram roomboter of geklaarde boter
olijfolie
500 gram champignons, in kwarten
2 tenen knoflook
verse peterselie, gehakt
citroensap

Download recept in.pdf

Bereiden:

Laat het vlees twee uur van tevoren op kamertemperatuur komen.
Laat de boter langzaam in een steelpannetje smelten. Giet daarna het heldere gedeelte in een kommetje en gooi de witte drab die overblijft weg.
De boter is nu geklaard en verbrandt zo minder snel. Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid de biefstukken met peper en zout.
Laat de geklaarde boter goed heet worden en bak de biefstukken aan beide kanten bruin, twee minuten per kant.
Schuif daarna de (ovenbestendige) pan in de oven en laat de biefstukken nog 5 (rood) tot 7 (rosé) minuten garen.
Laat het vlees tenslotte 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

Bak de champignons op hoog vuur goudbruin in wat olijfolie.
Kruid op het laatst met knoflook uit de knijper en citroensap, en bestrooi met peterselie. Serveer de biefstukken met de champignons,
braadjus en een snee grand-mere witbrood.

Wijntip: Château Mignan ‘Cuvée Pech Quisou 2013 Biologische Minervois van top niveau.
Gemaakt van syrah en grenache van oude wijnstokken.
Deze wijnmaker uit de Languedoc staat bekend om zijn intens ruikende wijnen, dat komt door de oude wijnstokken en deels door het unieke terroir.
Gekozen tot ‘Wijn van het Jaar’ Fles € 9,95