Kippendijen met Schwarzwälder Schinken (Rauwe Ham), aardappels en bloemkool

Nodig voor 4 personen:

Aardappels uit de oven:
800 g aardappels
Olijfolie om in te bakken

Kippendijen met rauwe ham en salie:
600 g kipbraadsticks
100 g rauwe ham Schwarzwälder Schinken
1 sjalotje
4 takjes salie
200 ml water
0.5 kippenbouillonblokje of poeder
100 ml witte wijn

Bloemkool:
1 bloemkool

Extra nodig:
bakpapier

Download recept in.pdf
 

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de aardappels in achten en meng met een flinke scheut olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.
Verdeel de aardappels over een bakplaat met bakpapier. Schuif in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.
Hussel halverwege om.

Kippendijen met rauwe ham en salie
Bestrooi de kip met een beetje zout en versgemalen peper en bak ze op hoog vuur in circa 5 minuten rondom
goudbruin.
Verdeel de plakjes rauwe ham over de kip. Leg de kip circa de laatste 15 minuten bij de aardappels in de oven.

Pel en snijd de sjalot in ringen.
Pluk en hak de blaadjes salie fijn.
Bak in de pan van de kip de sjalotjes circa 2 minuten. Schenk de witte wijn en het water erbij en voeg het
bouillonblokje en de salie toe. Breng aan de kook.

Bloemkool
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de
bloemkoolroosjes in circa 3 minuten beetgaar.
Giet de bloemkoolroosjes af.

Verdeel de aardappels, kippendijen en bloemkool over de borden. Serveer met de sjalottensaus.

Drink hierbij een heerlijk glas Cedro rode chianti wijn uit Italië!