Kipfilet geroosterd met citroen en knoflook

Nodig voor 4 personen:

2 handen gehakte basilicum blaadjes, laat een paar blaadjes heel
4 eetlepels geraspte citroen
4 teentjes knoflook
olijfolie
4 kipfilets
4 courgettes in plakken
500gram Cherry tomaten

Download recept in.pdf

Een heerlijk en makkelijk recept.

Verwarm de over op 220graden.
Meng de basilicum, citroenrasp en de olijfolie in de kom.
Leg de courgette met daarbovenop de kip op een ovenschaal en wrijf de kip in met het
kruidenmengsel.
Rooster dit voor 10-15 minuten in de oven
Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en plaats nog eens 5 minuten in de oven of tot de
kip gaar is.
Serveer met wat verse basilicum blaadjes en schijfje citroen.
Heerlijk in combinatie met een dikke plak grand mere witbrood, gebakken aardappeltjes of
couscous.

Wijntip: heerlijk bij dit gerecht is een glas van de rode Castaño Monastrell