Kip kerrie met kipdijbeenfilet

Nodig voor 4 personen:

600 gram kipdijbeenfilet
kokosolie
1 ui
2 winterpenen of waspeen (geschraapt)
2 preien
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 eetlepel kerrie poeder
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 kippenbouillon blokje (kallo)
zeezout & zwarte peper naar smaak
optioneel: cashewnoten (ongebrand & ongezouten)

Download dit recept in.pdf

Super makkelijk en lekker recept, gevonden op personal foodcoach!

Bereiding:

Snijd de ui en prei in ringen
Snijd de wortel in schijfjes
Verwarm wat kokosolie in een (stoof)pan en laat de ui, prei en wortel zachtjes garen
snijd (op een andere snijplank) de kip in blokjes en voeg dit bij de groenten en bak de kipblokjes bruin
Voeg de knoflook toe en kerriepoeder toe en laat dit heel even mee bakken
Schenk de kokosmelk erbij en verkruimel het bouillonblokje erin
laat de kip kerrie koken totdat de kip gaar is en breng op smaak met zeezout & peper
Garneer het gerecht eventueel met wat rauwe cashewnoten en serveer het met quinoa of zilvervliesrijst en gestoomde groenten (sperziebonen, broccoli, courgette etc.)

Drink hierbij een lekker fris Iki biertje met groene thee.