Kabeljauw met sugar snaps

Nodig voor 4 personen:

750 gram sugar snaps
1 teen knoflook, in dunne plakjes
zout en zwarte peper uit de molen
olijfolie
4 stuks kabeljauwfilet.
12 plakjes ontbijtspek
50 gr pijnboompitten
2 citroenen, gehalveerd

Download recept in.pdf

Bereiding:


Verwarm de oven op 220c, Leg de sperziebonen in een passend formaat
braadslee of grote lasagne schaal.
Uit ervaring blijkt dat de sugar snaps niet gelijk met de vis klaar waren dus
kook de sperziebonen even kort voor. (3 minuten)
Doe er de knoflook bij en wat zout en peper, en net genoeg olijfolie om de
bonen een glimmend laagje te bezorgen. Hussel alles goed. Leg de stukken
kabeljauw tussen de sugar snaps, strooi er nog wat zout en peper over en
leg de plakjes ontbijtspek over de kabeljauw en tussen de bonen. Strooi de
pijnboompitten eroverheen en besprenkel alles met olijfolie. Leg de
gehalveerde citroenen in de braadslee.
Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet hem in de voorverwarmde
oven. Verwijder na 5 minuten de folie en laat de vis nog ongeveer 10 minuten
gaar bakken.

Dit is een complete maaltijd. Serveer de vis en de groenten met alle heerlijke
sappen uit de braadslee erover gesprenkeld eet smakelijk!

Drink hierbij een heerlijk fris glas Gnuner Veltliner van Mehofer!