Indonesisch gehaktbrood met ei

Ingrediënten voor 8 plakjes:

600 gr rundergehakt
3 teentjes knoflook
1 ui 2 cm gember
3 el Ketjap Manis
2 tl sambal
75 gr paneermeel
2 + 4 eieren
2 tl komijn
Snuf nootmuskaat
Zout

Download recept in.pdf

 

Zo maak je het:

Kook 4 eieren in ongeveer 8 minuten hard in water met zout. Spoel ze af met koud water. Pel ze en leg apart.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hetelucht). Doe het gehakt in een kom. Pel en snipper de ui, hak de knoflook en de gember fijn en voeg dit bij het gehakt. Voeg de sambal (voeg gerust extra toe als je van pittig houdt) en de Ketjap toe. Breng het gehakt op smaak met de komijn, een flinke snuf nootmuskaat en zeezout. Wil je zeker weten of je de juiste smaak te pakken hebt, bak dan een klein stukje gehakt in een pannetje. Even proeven en je weet meteen of je goed zit. Voeg 2 eitjes en het paneermeel toe en meng het goed door elkaar. Is het gehakt nog te nat? Voeg dan wat extra paneermeel toe.

Bekleed een cakevorm (23 cm) met bakpapier. Verdeel de helft van het gehakt over de vorm. Maak een kleine (niet te diep) groef in het midden. Leg de gekookte eitjes hierop. Verdeel de andere helft van het gehakt hier overheen. Druk het voorzichtig aan. Vouw het bakpapier over het gehaktbrood, zodat deze helemaal afgedekt is.

Bak het Indonesisch gehaktbrood in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Vouw tien minuten voor het einde van de baktijd, het bakpapier aan de kant. Zo kan de bovenkant ook lekker bruin worden.

Serveer warm of koud, kan allebei! Of snijd het in blokjes voor bij de borrel. Ook lekker! Recept: Pauline’s Keuken.