Hollandse Nieuwe! haringsalade met bietjes, komkommer en wasabi

Nodig voor 4 personen (voorgerecht)

4 haringen
3 sjalotjes
4 rode bieten
1 komkommer
1 bosje bieslook
1 eetlepelpuntje wasabi
Sap van 1 citroen
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Download recept in.pdf

Bietjes en haring een ultieme combinatie! Door verse bietjes te
grillen smaken ze heerlijk zoet.

Verwarm de oven voor op 180c. Schil de bietjes en snij ze in dunne
plakken en leg ze op een ovenschaal. Giet er wat olijfolie op en
hussel ze om. Gril de bietjes ongeveer 20 minuten in de oven en
laat ze afkoelen.
Snij ondertussen de sjalotjes en de bieslook heel fijn. Snij de
komkommer door de helft en haal het zaad eruit met een lepel. Snij
de komkommer in kleine stukjes.
Meng de komkommer samen met de olijfolie, citroensap, sjalotjes,
bieslook, wasabi en peper en zout met de bietjes. Verdeel de
bietensalade over 4 borden. Snij de haringen in kleine stukjes en leg
deze erboven op.