Hollandaisesaus gemaakt in 1 minuut met de staafmixer!

Nodig voor 4 personen:

500 gram roomboter
2 eidooier
1 theelepel water
Sap van een halve citroen
En snuf zout

Download recept in.pdf
 

Makkelijk, vers, lekker en foolproof :)

Smelt de boter in een pannetje totdat het helemaal gesmolten en goed heet is, maar niet
bruin. Giet de gesmolten boter in een schenkkannetje (bijvoorbeeld een maatbeker met
schenktuit).
Doe de eidooiers in de hoge beker van je staafmixer. Voeg het water, citroensap en zout
toe. Zet je staafmixer erin en zet ‘m aan. Vervolgens giet je, met de blender aan,
superlangzaam de gesmolten hete boter erbij, in een heel langzame straal.
Niet te snel gieten! Langzaam zal de saus dikker worden.

En hoppa je verse zelf gemaakte saus is klaar!