heerlijke gehaktballen

Nodig voor 4 personen:

400 g rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
1/2 afgestreken eetlepel zout
1 theelepel cayennepeper
2 kleine eieren
80 g paneermeel
3 eetlepels roomboter
1 pot runderbouillon (380 ml) kleinste soepfabriek

Download recept in.pdf
 

Het is er weer tijd voor, een echt lekkere Hollandse gehakt bal!
Makkelijk snel en te combineren met zowel warme als koude gerechten.

Bereiding:
Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesbouillon)
en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30
minuten rusten in de koelkast. Verhit de boter in een braadpan en braad de
ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de bouillon erbij en laat de ballen
onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op
laag vuur gaar worden. Met deze heerlijke bouillon heb je direct een super
lekkere jus gemaakt!

Drink er onze Rode Venus Pinchinat uit de Provence bij en het feest is
compleet, eet smakelijk!